Sadhana’s testimonial

Sadhana’s testimonial

Sab koi ke Ram Ram

Hoewel de Shiv Parthiv Pujan inmiddels al voor de 14e keer is gehouden, heb ik deze pas 2 jaar geleden echt ontdekt. Voorheen had ik er wel eens wat over gehoord. Maar de stap om er echt naartoe te gaan, liet nog op zich wachten. Totdat ik deze website was tegengekomen en ik meer heb kunnen lezen over het ontstaan van de Shiv Parthiv Pujan. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en uiteindelijk ben ik er enorm blij mee geweest, dat ik had besloten om een keer langs te gaan. Geheel zonder verwachtingen en met een open hart ben ik er naartoe gegaan. Ik werd blij verrast door de warme energie en liefdevolle ontvangst.

Er wordt goed voor de Ouderen gezorgd. Ook verzorgen verschillende groepen de muzikale begeleiding. Er is een mooie samenwerking tussen de vele Pandit’s. De Puja’s en de recitatie van de Mantra’s zijn heel duidelijk en krachtig. Daarnaast worden de Murtie’s en de Parthiv Shiv Ling prachtig versierd. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om bloemen, Dhaar en Persaad te offeren en hierin ook goed begeleid. Vanaf het begin tot het einde bij het te water laten van de Parthiv Shiv Ling wordt deze met zorg en beleid onderhouden om de Shiv Ling uiteindelijk weer aan het water toe te vertrouwen.

Het is ook heel leuk om zoveel generaties bij elkaar te zien. De organisatie doet ook elk jaar haar best om met nieuwe, innovatieve ideeën te komen en deze ontwikkeling is steeds weer door de bezoekers te zien en te ervaren. Ook is het heel mooi dat er een samenwerking is met de gemeente en dat de organisatie het doel heeft om zo verantwoord mogelijk te handelen. De Shiv Parthiv Pujan is voor mij nu een vaste prik geworden. Dat deze Pujan wordt gehouden tijdens de periode van de Shravan Maas maakt het extra bijzonder. Je voelt je gezegend om erbij te mogen zijn.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat de drukte niemand hoeft af te schrikken. Zelfs hierin heb ik mijn rust kunnen vinden. Ik kan uren blijven kijken naar de Parthiv Shiv Ling en de Murtie van Shiv Bhagvaan. Ook heb ik er vele andere bezoekers mogen ontmoeten en mogen spreken, die hun ervaringen met mij hebben gedeeld. Dit is het mooie van Bhakti en Satsang: het verbindt en inspireert! Uit welke (persoonlijke) overweging men ook komt, bij Shiv Bhagvaan kan iedereen zijn en/of haar plekje vinden. En dit straalt de Shiv Parthiv Pujan ook uit: een ieder is er welkom, ongeacht de leeftijd en de kleur!

Har Har Mahadev!
Naam : Sadhana
Woonplaats : Rotterdam

0 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.