Sheetal’s testimonial

Sheetal’s testimonial

De Shiv Partiv Pujan speelt inmiddels al jaren een prominente rol qua religieuze festiviteiten in Nederland. Geen wonder dat het zoveel mensen trekt en er onder andere zelfs bussen uit diverse steden vertrekken met devoten die afkomen op dit evenement. Het wordt door de organisatie echt mogelijk gemaakt voor iedereen om erbij te zijn.

Het doet mij persoonlijk zoveel deugd om grote getalen te zien die ervoor kiezen om hierbij aanwezig te zijn. Qua organisatie wordt er ook veel rekening gehouden met de bezoekers. Ouderen hebben de mogelijkheid om te zitten, er is voedsel en zelfs schaafijs, er is zang en dans en er worden altijd inspirerende speeches gehouden. Daarnaast komt men hiernaartoe voor een spirituele beleving en deze wordt je zeker bezorgd. Het decor is elk jaar weer verbluffend, de ‘entree’ van Shivji en de mogelijkheid en manier tot ‘Shiv abhisekh’. Niet te vergeten het einde waarbij iedereen gezamenlijk richting het water loopt en samen mantra’s chanten en de Shivling in het water leggen.

Ik ben ook blij dat ik steeds meer jeugd zie. Ik snap het ook wel, want het is apart een Shiv puja in de openlucht aan het water. Het is een plek waar men bij elkaar komt, maar ook waar je nieuwe mensen leert kennen. Het is een plek waar je de Hindu dharm in (bijna) vakantie sferen leert kennen!
Naam : Sheetal B
Woonplaats : Den Haag

0 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.